Kennel Ligaens
Hvalpetest

12-08-2002
Her er hvalpetesten for O & P-kuldet, hvor vi afprøvede 2 tests, den ene lille og den anden stor. Dette for at sikre at hvalpene bliver placeret rigtigt, så de mest aktive/dominerende kommer til erfarne hundeejere, og de mere stille hvalpe kommer til familier med småbørn eller i bedsteforældrealderen. Testen viser også hvilke hvalpe der er bedst egnet til lydighed, agility, forsvarsarbejde, koncentration ect. Hvalpetesten er delt op i kategorier fra 1 til 5. "Mellemhundene" er det ønskelige, og kuldene var meget harmoniske med kun små nuancer. Der var hverken nogen i top eller i bund. Jeg er meget stolt over deres resultater, ikke en eneste var "ikke testbar", og selvom varmen gjorde flere hvalpe "ugidelige", var de alligevel parat til kontakt og leg. Jeg har fået stor ros fra erfarne hundefolk, opdrættere fra Tyskland/Sverige/Danmark, samt fra begge mentaltestbeskrivere. Hvalpene havde fået en god prægning og socialisering i deres første 7 uger.
Dette havde jeg aldrig klaret uden hjælp (19 hvalpe), stor tak til min aussieveninde Carina, Tina og pigerne som boede her og hjalp til med både det sjove og det sure (rengøring efter 23 aussies). Sjovt at se var, når vi havde 4 hvalpe med til stranden og se dem svømme og rulle sig i tangen. Eller alle de som vendte sig på gågaden for at hilse på de små bedårende hvalpe.
Se her billeder af begge test og begge kuld. Den lille test udført af Hanni Zimmer (Border collie) og den store test udført af Helle Mulvad (DKK).


Apport Apport Højde dominans Højde dominans Interesse
Kontakt Syn & bytte Højde dominans Apport Højde dominans
Kontakt Lyd Social Vil du lege? Syn & bytte
Apport Tvang Social Aktivitet Fremmed genstand
Test noteres Tvang
Ruskeleg Byttedrift
Koncentration
Overraskelse
Støtte

Bedømmelses-skala:


Flest 1 taller:
En hund som kræver megen motivation og hjælp til at opbygge selvtillid og tro på alting. Skal styrkes og støttes når den bliver bange eller forskrækket. Skal trænes med en kærlig og sikker hånd. Ikke egnet som brugshund eller børnehund. Hvis den har 1p. eller 2p. i rubrikkerne 2a-c skal den trænes regelmæssigt på mennesker.


Flest 2 taller:
En hund som kræver nogen hjælp og motivation for at fungere optimalt som familie og træningshund. Skal styrkes og støttes når den bliver bange eller forskrækket. Skal trænes med en kærlig og sikker hånd. Hvis den har 1p. eller 2p. i rubrikkerne 2a-c skal den trænes regelmæssigt på mennesker.


Flest 3 taller:
En middel stærk hund som kan underkaste sig. Kan let motiveres til både familiehund og træningshund. Er velegnet til øvede og begyndere. Let at træne / opdrage. Hvis den har 1p. eller 2p. i rubrikkerne 2a-c skal den trænes regelmæssigt på mennesker.


Flest 4 og 5 taller:
En hund der er psykisk stærk og selvsikker. En hund for den øvede hundefører. Kræver en kærlig og fast hånd. Særlig hanhunden. Er velegnet til de fleste formål.

Testen fordelte sig på at 16 hvalpe fik flest 3-taller og 3 fik flest 4 taller. Heraf nuancer i 2 og 5, dog ikke i rubrikkerne 2a-c, da de alle straks kommer frem og tager kontakt med testlederen.


 
             


Copyright © 2002
All rights reserved ®

Skriv et par ord